Hvor meget lagerplads har du brug for?

Når vi køber en ny mobiltelefon, bliver vi ofte spurgt hvor meget lagerplads vi ønsker. For mange er dette et spørgsmål, som de slet ikke har taget stilling til. Da vi købte vores første telefon for år tilbage, var dette ikke noget, vi skulle tage stilling til. De fleste mobiltelefoner kom med den samme mængde lagerplads, og vi havde slet ikke brug for så meget plads. Tiderne har som bekendt ændret sig, og vi har i dag brug for mere og mere lagerplads til alle vores billeder, videoer og apps. Derfor er det vigtigt at tage stilling til, hvor meget lagerplads vi har behov for på vores telefon, når vi skal købe en ny.

Mange telefoner har som standard en lagerplads på omkring 16Gb, og for langt de fleste vil dette være mere end nok. Problemet kommer først, når vi vælger at bruge vores telefon intensivt til eksempelvis at tage billeder eller når vi har et behov for at downloade mange apps. Især apps kan optage meget af den indbyggede lagerplads i din telefon. Størrelsen på apps kan variere, men de vil typisk fylde mellem en enkelt Mb og op mod 20-30Mb. Har man mange apps vil man med andre ord hurtigt kunne bruge sin lagerplads, hvis man oveni købet også har mange billeder liggende på sin telefon.

Til nogle telefoner kan man købe et såkaldt SD-kort, der bevirker, at du får mere plads på din telefon. Men skal du alligevel købe en ny mobiltelefon, bør du overveje om du i fremtiden får brug for mere lagerplads end du har på din nuværende telefon. For selvom du måske ikke har behovet nu, ved vi af erfaring, at teknologien udvikler sig med hastige skridt og mere og mere bliver digitalt. Dette kan bevirke, at du i fremtiden får behov for at downloade flere apps, som kræver meget af din lagerplads.