Sådan undgår du at blive snydt af fupopkald

Vi hører tit i nyhederne, at mange danskere er blevet snydt via såkaldte fupopkald fra udenlandske numre. På trods af, at vi er blevet bedre til at opsnappe disse opkald og vi er blevet mere oplyste i forhold til hvilke numre, der kan være fupnumre, så falder mange af os stadig i fælden, og det kan blive en dyr affære, hvis vi modtager disse fupopkald.

Svindlen ved fupopkald foregår ved, at du bliver ringet op meget kort, og inden du når at registrere opkaldet, bliver der lagt på. Herefter vil det fremgå af din mobiltelefon, at der har været et ubesvaret opkald. Ringer du tilbage til dette nummer, bliver du forbundet til en telefonsvarer i udlandet, og dette medfører, at du kommer til at betale en meget høj minutpris. Da nummeret du ringer til er et udenlandsk nummer, er det uden for dansk lovgivning, og der er derfor ikke meget der kan gøres for at fange disse bagmænd.

Sådan undgår du at falde i fælden

Hvis du modtager et opkald, som du ikke har gemt i din telefonbog, kan der være tale om et fupopkald. Hvis du vil være sikker på, at du ikke falder i fælden er der et par råd, du kan følge:

  • Tjek om det er et nummer du kender, der ringer til dig. Du kan evt. slå nummeret op på Krak eller De Gule Sider
  • Tæl hvor mange cifre telefonnummeret indeholder. Starter nummeret med den danske landekode +45, skal der efterfølgende være otte cifre. Der må heller ikke indgå andre tegn end tal i nummeret.
  • Hvis du er i tvivl om nummeret der har ringet til dig er et fupnummer, bør du ikke ringe tilbage.

Da det ikke er muligt er retsforfølge de udenlandske svindlere, er de eneste forholdsregler teleselskaberne kan tage, at lukke ned for opkald til de numre, der ringes fra. Har du oplevet at blive kontaktet af et fupnummer bør du ringe til dit teleselskab og anmelde nummeret.