Telia

Telia

Samlet bedømmelse 4.5
Service
Priser
Brugernes bedømmelse 4 (1 stemme) Bedøm

Det skandinaviske teleselskab Telia er det tredje største selskab i Danmark, der fortsat kæmper for at blive det største selskab og det selskab, der har de mest tilfredse kunder. Dette mål forsøger de blandt andet at opnå ved at have det bedste netværk og proppe mobilabonnementerne med gode features og smarte services.

Historie

Telia er en del af det svensk-finske selskab TeliaSonera, der i 2002 blev resultatet af en fusion mellem det svenske selskab Telia og det finske selskab Sonera. TeliaSoneras primære marked er i Norden og i de baltiske lande, men dækker i alt 18 lande og har i dag mere end 150 millioner kunder.

 

I 1995 etablerede TeliaSonera sig i Danmark under navnet Telia. Målet var at udfordre det danske telemarked og at blive det bedste teleselskab i landet. I dag er Telia det tredje største selskab i Danmark med en kundebase, der tæller 1,5 millioner kunder.

 

Telia er kendt for at være først på en lang række ekstra tilbehør til dit mobilabonnement, såsom billige biografbilletter og musikstreaming.

 

 

Varemærker

Telias vision er at være det selskab i Danmark, der har de mest tilfredse kunder. Dette vil de blandt andet opnå ved at have fokus på kunder, netværk og effektivitet. De tre fokuspunkter koncentrerer sig blandt andet om, at Telia vil give sine kunder gode oplevelser, hver gang de er i kontakt med selskabet. Dernæst har Telia et stort fokus på sit netværk. Telia vil tilbyde sine kunder et godt og stabilt netværk, der giver kunderne gode oplevelser, når de benytter sig af selskabets abonnementer og services.

Netværk

Telia lagde i 2013-2014 sit netværk sammen med Telenors, og dette resulterede i en dækning, der rækker ud i næsten hele Danmark. Telia og Telenors net er af flere eksperter blevet kåret til at være bedst i test både på 3G og 4G. På trods af, at Telia med deres sammenlagte netværk dækker næsten hele Danmark udbygges netværket stadig og der opsættes til stadighed nye telemaster op for at gøre dækningen endnu bedre især på 4G netværket.

Prisklasse

Telia er ikke et selskab, der forsøger at konkurrere med lavprisselskaberne. Telias nærmeste konkurrenter TDC og 3 og dette afspejles også i prislejet. Til gengæld fylder Telia deres mobilpakker med en masse ekstra services, som giver kunden den ekstra gode oplevelse og gør mobilabonnementet komplet.