Mobilabonnementer med EU data

Vi fandt 0 mobilabonnementer
Størrelsen på vores provision har indflydelse på sorteringen.

Mobilabonnement på tværs af EU-grænserne

De fleste af os har levet i en tid, hvor det at være i udlandet betød, at vi på mange måder var afskåret fra vores liv hjemme i Danmark. Selv når vi skulle over grænsen og handle slik, sodavand og andet godt, måtte vi slukøret slukke telefonen for ikke at modtage en telefonregning, der ville få selv de rigeste i verden til at sukke dybt. Kan du huske det? 

Heldigvis lever vi nu i en tid, hvor alt kan lade sig gøre. Vi rejser på tværs af grænserne, som var det bare et smut over Lillebælt, og derfor har teknologien skullet følge med. Har du ikke hørt om begrebet ’Roaming’ før, eller hørt om telefoni med EU-fordele? Så er det på høje tid at introducere dig for det – og når først du har fået kendskab til det, vil du ikke kunne forestille dig en tilværelse uden. Bare vent. 

Hvad er Roaming?

Når du køber et mobilabonnement, er dit første fokus sikkert, hvad du har at gøre godt med i Danmark. Men når hele verden bliver mere og mere global, kan du godt begynde at gøre det til en vane at tjekke, hvad du egentlig kan, når dine fødder letter fra den danske jord og lander et nyt sted.  

Roaming handler om mobiltelefoni i EU med et dansk abonnement. Det betyder, at mobiltelefoni i EU ikke kræver, at du har et separat udenlandsk mobilabonnement. Så langt så godt. 
Grunden til, at roaming er blevet så populært, er, at det ikke er lig med ekstra omkostninger. Køber du et mobilabonnement, hvor roaming er inkluderet, falder der altså ikke ekstra regninger ned i skødet på dig, når du beslutter dig for at tjekke Facebook eller e-mails i udlandet. 

Roaming indebærer det at bruge data på et udenlandsk netværk. Det vil sige, at du får adgang til internettet gennem roaming. Nogen tænker måske, at det er easy, peasy, lemon sqeezy at leve uden internet, men for mange er det en stor del af hverdagen at kunne komme i kontakt med folk gennem e-mail, Facebook eller anden form for medie.  

Er du storrejser, studerende i udlandet, eller bor du både i udlandet og i Danmark, er du helt sikkert en af dem, der bør holde udkig efter mobilabonnementer med data i EU.  

Hvor meget data har jeg brug for i EU?

Mobiltelefoni i EU er en svær størrelse – især fordi vi sjældent er i udlandet hver måned, eller lige meget hver måned. Spørgsmålet er, hvordan du beregner, hvor meget data du har brug for i EU? Vi anbefaler, at du først og fremmest overvejer, hvor meget du er i udlandet. Rejser du tit syd på, nord på eller blot over grænsen? Selv de små ture betyder lidt mere data, så du bør gennemgå alle ture frem og tilbage (korte og lange), hvis du vil have en klar idé om, hvad dit forbrug potentielt er. 

Du kan også sammenligne med dit danske forbrug. Hvor meget tid bruger du på at glide dine fingre over skærmen? Eller på at klikke dig online, når du er i Danmark? Hvis du ca. ved, at du ikke kan gå længe uden at være online, er det en god indikator for, at det samme gælder, når du er andre steder i EU. Tag eventuelt udgangspunkt i dit danske forbrug og skær lidt i det – du kan altid skifte dit abonnement, hvis du indser, at du er helt forkert på den. 

Et mobilabonnement med EU-fordele er ikke gratis (det er snarere ønsketænkning, at noget er gratis efterhånden), og derfor bør du ikke bare vælge det første det bedste. Men vi ved også godt, at forarbejdet kan være lige så kedeligt som at ordne vasketøj – og så kan det at finde det rigtige abonnement godt sammenlignes med at matche hele familiens sorte sokker (det er noget rod). I dag vælger du nemlig ikke mellem tre eller fire abonnementer, du vælger mellem 20 eller 30. 

Start med at udelukke de helt små eller helt store – og så husk, at ingen kender dit forbrug bedre end dig. (Og hey, skulle du rammer 100 meter forbi målet? Så tager det ikke længere tid at skifte mobilabonnement, end at du kan nå det, inden vasketøjet er færdigt…) 

Mobilabonnementer med udlandstelefoni

Når vi snakker mobilabonnementer med EU-fordele, er det dog ikke kun data. For selvom vi snart kan det hele over både e-mail og Facebook, går SMS og opkald nok aldrig rigtig af mode. Udlandstelefoni er derfor en bred betegnelse for en service, der både inkluderer opkald, SMS, MMS og data. 

Udlandstelefoni er smart og praktisk – ikke kun for dig, der rejser jorden rundt selv, men også hvis du har et familiemedlem, der tit pakker kufferten for at drage ud i verden. Med et mobilabonnement med EU åbner verden sig op for kommunikation, uanset om du er i Asien, Alaska eller Albertslund. Her kan du nemlig bruge din mobiltelefon til at ringe og sende SMS’er hjem til Danmark, til dem du rejser med, eller til udenlandske telefoner. Du kan ovenikøbet bruge løs af både Spotify, Facebook, Google Maps eller Skype – med andre ord; du vil aldrig føle dig så fri, som du gør med et mobilabonnement med EU-fordele. 

Er du usikker på, om dit nuværende mobilabonnement er med EU, så tjek det inden du valfarter til udlandet og hopper online – det kan nemlig blive en dyr fornøjelse, hvis dit mobilabonnement ikke er med EU. Især dataforbruget kan gøre ondt i pengepungen, for hos nogle teleoperatører kan det koster over 100 kr. pr. MB. Det er ikke bare en sjat, det er en stor sjat. Inden du sætter dig til at læse avisen på en strand i det spanske, deler billeder på Instagram i Alperne, eller du sender svigermor sjove videoer fra den afrikanske savanne, så husk lige at tjekke op på dit mobilabonnement.

Hvordan finder jeg det bedste mobilabonnementer med EU?

Vi vil ikke lyve for dig – det er aldrig 100% nemt at vælge et mobilabonnement. Hvorfor? Fordi vi ikke kan tage en lommeregner op og udregne, hvilket abonnement der er bedst. Men der er nogle brugbare tommelfingerregler, du kan bruge, når du skal finde ud af, hvilke fordele du mangler i din hverdag. 

Først og fremmest bør du overveje, om du SMS’er, taler og bruger data lige meget. Er du ung, bruger du måske mere data, end du bruger SMS’er, hvorimod voksne typisk bruger opkald i stor stil. Gør dig nogle tanker om, hvad du kan leve uden, og hvad du bestemt ikke kan leve uden. 
Dernæst bør du gøre dig tanker om, hvor ofte du ca. regner med at være i udlandet og dermed have brug for disse ting. Er du i udlandet tit, bør du nemlig finde et mobilabonnement, der tilgodeser dette – hvorimod din ene tur syd på hver sommer måske ikke kræver et stort abonnement med mange EU-fordele. 

Husk dog, at du ikke kan adskille dit forbrug fuldstændigt. Det vigtigste er nemlig, at du finder et mobilabonnement, der passer bedst til dit samlede forbrug. Heldigvis har de fleste udbydere en stor bunke mix-and-matches, du kan vælge mellem, hvor der både er stort og småt inden for dansk telefoni og vice versa med udenlandsk telefoni. 

Det er også en god idé at undersøge, hvilke lande abonnementet gælder i. Rejser du typisk i de nordiske lande fx, eller hele Europa rundt? Det kan potentielt have betydning for prisen på dit abonnement, hvor langt væk du rejser. Nogle abonnementer kan også inkludere enkelte lande i deres pakke, men udelade andre. 

Vil du alligevel have de bedste forudsætninger for at vælge det helt rigtige mobilabonnement? Vi lover ikke, at du kan lide vores forslag; men… det er at sammenligne. På kryds og tværs. Forfra og bagfra. Tjek markedets muligheder ud kontra dine behov – så er du næsten garanteret et mobilabonnement (måske med EU), du ikke skal skifte igen næste måned.